ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ένας γιατρός στη Βομβάη ταΐζει καθημερινά 500 ηλικιωμένους συμπολίτες του

Πώς ένας γιατρός στη Βομβάη ταΐζει καθημερινά 500 ηλικιωμένους συμπολίτες του
Sharavan Tiffin Seva / Facebook

Ένας γιατρός στην Βομβάη της Ινδία καθημερινά ταΐζει περισσότερους από πεντακόσιους ηλικιωμένους συμπολίτες του.

 

Πρόκειται για τον Uday Modi ο οποίος ξεκίνησε τις αγαθοεργίες μετά από ένα τυχαίο περιστατικό που έγινε πριν από δέκα χρόνια.

Ο Modi μόλις είχε μετακομίζει από ένα μικρό χωρίο, το Rajkot της επαρχίας Gujarat στην Βομβάη όταν είδε μπροστά του έναν ηλικιωμένο πρώην συνάδελφό του: «Ο ασθενής που είχα απέναντί μου ήταν 78 ετών. Έδειχνε ανήμπορος. Η σύζυγός του ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μόνη της. Ήταν πολύ φτωχοί, δεν είχαν πάνω τους ούτε δέκα ρούπια. Μου είπαν ότι ήθελαν κάτι να φάνε. Αυτό με συγκίνησε και έτσι έβαλα σκοπό στη ζωή μου να ταΐζω τους άπορους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Modi.

Ο Modi μέσα σε δέκα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει διακόσια περίπτερα διανομής φαγητού που τροφοδοτούν τους απόρους ηλικιωμένους στην περιοχή Mira-Bhayanadar της Βομβάης. Ο επόμενος στόχος του γιατρού είναι η ανοικοδόμηση ενός γηροκομείου το οποίο θα τους φιλοξενεί.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του γιατρού θα βρείτε στη σελίδα Sharavan Tiffin Seva.που δημιούργησε στο facebook o Modi.

dlaz3 man feeds homeless Mumbai 3

(Πηγή φωτογραφίας: Sharavan Tiffin Seva / Facebook)

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ινδικής κυβέρνησης, το 37% του πληθυσμού της χώρας βιώνει συνθήκες φτώχειας. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά, ωστόσο, ότι το ποσοστό των φτωχών είναι υψηλότερο και αγγίζει το 42% του πληθυσμού.

Η Επιτροπή οικονομικού σχεδιασμού στην Ινδία, δήλωσε ότι ένας πολίτης που κερδίζει πάνω από 25 ρουπίες την ημέρα (0,38 Ευρω) δεν είναι φτωχός και γι αυτό δεν δικαιούται κοινωνική βοήθεια. Όποιος ζει με μισθό πάνω από αυτό το όριο μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του για «τρόφιμα, εκπαίδευση και υγεία», διαβεβαίωσε ο οργανισμός, αναφέρει δημοσίευμα της Le Monde.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ