ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απαγορεύει και επίσημα τα reality για γνωριμίες ζευγαριών

Η Τουρκία απαγορεύει και επίσημα τα reality για γνωριμίες ζευγαριών
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Gleb Garanich

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις πολύ δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν γνωριμίες ζευγαριών, όπως αναφέρεται σε διάταγμα που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, αυτό το είδος των εκπομπών στις οποίες οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους για να βρουν ερωτικό σύντροφο... δεν μπορούν να επιτρέπονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διάταγμα.

Πριν από ένα περίπου μήνα, η Άγκυρα είχε ανακοινώσει πως εξέταζε το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εκπομπές αυτές, καθώς... αντίκεινται στις τουρκικές παραδόσεις.

«Υπάρχουν ξένα προγράμματα που στοχεύουν στο να καταργήσουν τον θεσμό της οικογένειας» είχε πει τότε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, σημειώνοντας:

Πρόκειται για πράγματα που δεν συνάδουν με τα έθιμά μας, τις παραδόσεις μας, τα πιστεύω μας, τη δομή της τουρκικής οικογένειας και την κουλτούρα των εδαφών της Ανατολίας.

Το αντίρροπο είναι πως οι εκπομπές αυτού του είδους είναι πολύ δημοφιλείς στην Τουρκία, παρά τις καταγγελίες πολλών τηλεθεατών.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν 120.000 ατομικές καταγγελίες» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι οι καταγγελίες αυτές έχουν υποβληθεί στην προεδρία και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Θεού θέλοντος, θα απαντήσουμε σε αυτά τα αιτήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ