ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Αυτοκίνητο πέφτει σε πλήθος κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων (vid)

Βραζιλία: Αυτοκίνητο πέφτει σε πλήθος κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων (vid)
Portal UAI / YouTube

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε έναν οδηγό ο οποίος πήρε φόρα και έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την άνοδο στον αυτοκινητόδρομο Dutra κοντά στην πόλη Sao Jose dos Campos.

 

Οι διαδηλωτές εξέφραζαν την αντίθεσή τους στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν από την κυβέρνηση του Προέδρου Τεμέρ.

Στα πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα φαίνονται τουλάχιστον 30 άτομα να εμποδίζουν ένα Peugeot 307 να βγει σε μια έξοδο του αυτοκινητοδρόμου.

Ο οδηγός του οχήματος ξαφνικά επιταχύνει και πέφτει πάνω στο πλήθος. Τρία άτομα τραυματίστηκαν ανάμεσά τους και δυο γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο οδηγός συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην Εθνική οδό.

Πεδίο μάχης οι δρόμοι της Βραζιλίας

Λόγω της γενικής απεργίας που κηρύχθηκε στην χώρα, οι συγκοινωνίες αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα σε όλη τη χώρα, κυρίως στο Σάο Πάολο, την οικονομική πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Στις μεγάλες πόλεις έγιναν ογκώδεις διαδηλώσεις, ενώ σημαντικές οδικές αρτηρίες αποκλείστηκαν σε όλη τη Βραζιλία καθώς στήθηκαν οδοφράγματα με φλεγόμενα ελαστικά αυτοκινήτων, προκαλώντας πολλά μποτιλιαρίσματα.

Το κέντρο του Ρίο έμοιαζε με πεδίο μάχης: οι βιτρίνες πολλών τραπεζών έγιναν θρύψαλα από τις πέτρες, λεωφορεία πυρπολήθηκαν, όλα τα εμπορικά καταστήματα κατέβασαν τα ρολά.

Λίγη ώρα νωρίτερα, περίπου 2.000 διαδηλωτές διαλύθηκαν από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν από το κτίριο του πολιτειακού κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος Τεμέρ κατήγγειλε τη «βία» που άσκησαν διαδηλωτές και το γεγονός ότι «μικρές ομάδες» εμπόδισαν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ επέμεινε ότι «το έργο για τον εκσυγχρονισμό των νόμων της χώρας θα συνεχιστεί».

Η δημοφιλία του Μισέλ Τέμερ δεν ξεπερνούσε το 10% στα τέλη του Μαρτίου. Η προηγούμενη γενική απεργία στη Βραζιλία είχε προκηρυχθεί το 1996, εναντίον των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις που προώθησε ο τότε πρόεδρος Φερνάντου Ενρίκε Καρντόζου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ