Συνελήφθη Ελβετός που φέρεται να κατασκόπευε τις γερμανικές φορολογικές αρχές
Ένας Ελβετός συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές με την υποψία ότι κατασκόπευε τα στελέχη των γερμανικών φορολογικών υπηρεσιών.
Ειδικότερα, η εισαγγελία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι συνελήφθη ο 54χρονος Ντάνιελ Μ. με την κατηγορία ότι παρακολουθούσε τις φορολογικές υπηρεσίες από τις αρχές του 2012.
Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Die Welt γράφει ότι η αποστολή του ήταν να εντοπίσει τους επιθεωρητές των φορολογικών υπηρεσιών που ασχολούνταν με την αγορά ψηφιακών δίσκων στους οποίους ήταν αποθηκευμένα στοιχεία των Γερμανών πολιτών που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντάνιελ Μ. εργαζόταν για τις ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών στον γερμανικό τραπεζικό τομέα.
Σημειώνεται πως από τις αρχές του 2006 πολλά γερμανικά κρατίδια, όπως της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας, έχουν αποκτήσει, από ανώνυμες πηγές, CD και στικάκια USB που περιέχουν πληροφορίες για πρόσωπα ύποπτα για φοροδιαφυγή. Μόνο το 2010, οι γερμανικές φορολογικές υπηρεσίες ανέκτησαν 1,6 δισεκ. ευρώ από φοροφυγάδες χάρη σε αυτά τα δεδομένα.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναλυτικός οδηγός
06:30
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή (28/12) του χρόνου
05:00
Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά από το επίδομα θέρμανσης - Πότε είναι η επόμενη δόση
04:00