Ο ΟΗΕ εκφράζει την ανησυχία του για τις συλλήψεις και τις απολύσεις στην Τουρκία
Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν εξέφρασε σήμερα βαθιά ανησυχία για τις μαζικές συλλήψεις και απολύσεις και για την ανανέωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, λέγοντας πως η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
«Είναι πολύ απίθανο οι απολύσεις και οι φυλακίσεις να έγιναν με βάση τη νόμιμη διαδικασία», δήλωσε ο Ζέιντ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μετά τον τελευταίο γύρο απολύσεων δημοσίων λειτουργών και συλλήψεων αστυνομικών στην Τουρκία.
Αναφορικά με την προφυλάκιση τούρκων δημοσιογράφων, ο Ζέιντ δήλωσε: «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αυτό είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει πολύ».
Vouchers για ψώνια σε σούπερ μάρκετ: Ποια είναι τα νοικοκυριά που τα δικαιούνται
05:00
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Έως τις 18 Μαρτίου ανοιχτή η πλατφόρμα για την κάλυψη 1.696 θέσεων
04:00
Κατώτατος μισθός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις από την 1η Απριλίου
03:00
Διακοπές Πάσχα: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία - Οι επόμενες αργίες του 2026
02:00