ΚΟΣΜΟΣ

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ ποζάρει στο φακό και είναι ίδια η Βασίλισσα (pics)

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ ποζάρει στο φακό και είναι ίδια η Βασίλισσα (pics)
twitter, @KensingtonRoyal

Μία νέα φωτογραφία της μικρής πριγκίπισσας Σάρλοτ έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι του Κένσινγκτον. Αφορμή η συμπλήρωση δύο χρόνων από τη γέννησή της.

Η Σάρλοτ γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 2015 και οι γονείς της Ουίλιαμ και Κέιτ μοιράστηκαν με τον κόσμο τη φωτογραφία της που τραβήχτηκε τον Απρίλιο στο σπίτι της οικογένειας στο Νόρφολκ.

Όπως θα δείτε, η ομοιότητά της με την προγιαγιά της, Βασίλισσα Ελισάβετ, είναι εμφανής.

Η γέννηση της μικρής πριγκίπισσας

Η ανακοίνωση ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ περιμένουν τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 από το Κλάρενς Χάουζ. Μετέπειτα, στις 20 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον ότι το μωρό αναμενόταν να γεννηθεί τον Απρίλιο του 2015.

Η Σάρλοτ γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 2015 και τοπική ώρα 08:34 με βάρος 3,71 κιλά στο Νοσοκομείο Σεντ Μέρι του Λονδίνου. Ο πατέρας της ήταν παρών στη γέννηση, που έγινε στο ίδιο νοσοκομείο που γεννήθηκε κι εκείνος. Ο τοκετός ξεκίνησε στις 06:00 τοπική ώρα και ολοκληρώθηκε με φυσιολογικό τρόπο. Στη διαδικασία βοήθησαν η μαίες Αρόνα Αχμέτ και Τζάκι Ντάνκλεϊ-Μπεντ, με τους γιατρούς Άλαν Φάρδινγκ (χειρούργος-γυναικολόγος), Γκάι Θορπ-Μπίστον (χειρούργος-γυναικολόγος), Σάνιτ Γκόνταμπλ (σύμβουλος-νεογνολόγος) και Χιου Τόμας (ιατρός). Ο Φάρδινγκ, ο Θορπ-Μπίστον και ο Γκόνταμπλ ήταν, επίσης, παρόντες στην πρώτη γέννηση του παιδιού της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, το 2013. Το μωρό παρουσιάστηκε από τους γονείς του στους πολίτες που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο σε λιγότερες από δέκα ώρες μετά τη γέννησή του.

download 3

(Πηγή: REUTERS/Suzanne Plunkett)

Το βράδυ της επόμενης ημέρας, αξιοθέατα, όπως η Γέφυρα του Πύργου, ο Τροχός της Χιλιετίας και τα σιντριβάνια της Πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, καθώς και ο Πύργος της Ειρήνης στην Οττάβα, φωτίστηκαν με χρώμα ροζ για να σηματοδοτηθεί η γέννηση της πριγκίπισσας. Στις 4 Μαΐου πυροδοτήθηκαν 21 κανονιοβολισμοί στο Πάρκο Χάιντ και στον Πύργο του Λονδίνου. Αργότερα, την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε ότι το όνομα που θα δινόταν στην Πριγκίπισσα ήταν Σάρλοτ Ελισάβετ Νταϊάνα.

Στις 5 Ιουλίου 2015 η Σαρλότ βαπτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην Εκκλησία Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντρινγκχαμ. Ανάδοχοί της ήταν η Λόρα Φέλοους, ξαδέλφη του Γουλιέλμου, ο Άνταμ Μίντλετον, ξάδελφος της Αικατερίνης, και οι οικογενειακοί φίλοι Τόμας βαν Στράουμπιντζι, Τζέιμς Μιντ και Σόφι Κάρτερ.

download 4

(Πηγή: REUTERS/Suzanne Plunkett)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ