ΚΟΣΜΟΣ

Καταχειροκροτήθηκε η φιλαρμονική του Βερολίνου στην Κύπρο

Καταχειροκροτήθηκε η φιλαρμονική του Βερολίνου στην Κύπρο
ΑΠΕΜΠΕ / ΡΙΚ

Μια μουσική πανδαισία απόλαυσαν Κύπριοι και ξένοι λάτρεις της κλασικής μουσικής, οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και να παρακολουθήσουν στην Πάφο το «Κονσέρτο της Ευρώπης», που δίνει κάθε χρόνο η παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική του Βερολίνου.

Το κονσέρτο παρουσιάστηκε στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, που βρίσκεται στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου και μεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά από το ΡΙΚ και την κρατική τηλεόραση της Γερμανίας (A.R.T) σε 30 χώρες.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η οποία καταχειροκροτήθηκε, παρουσίασε έργα των Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ και Αντονίν Ντβόρζακ (Antonín Dvořák). Στη διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο Μαρίς Τζάνσονς (Mariss Jansons) και σολίστ ο Andreas Ottensamer (κλαρινέτο).

O Κύπριος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε πως πρόκειται για ένα παγκοσμίου εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός που δείχνει το πόσο καλά είναι οργανωμένο το πρόγραμμα του οργανισμού «Πάφος: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, 2017».

Ο πρόεδρος του οργανισμού Χρίστος Πατσαλίδης χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη σημερινή ημέρα για την Πάφο, για την Κύπρο και για τον πολιτισμό.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο, Νικολάι φον Σιοπφ (Nikolai Von Schoepff), είπε πως είναι «μεγάλη τιμή» που το κονσέρτο αυτό πραγματοποιήθηκε στην Πάφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ