Ιράν: Τουλάχιστον 70 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε στοές ορυχείου έπειτα από έκρηξη
Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε ανθρακωρυχείο στο βόρειο Ιράν, στην επαρχία Γκολεστάν, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στις στοές.
Οι 40 από τους εργάτες βρίσκονται όλοι μαζί σε ένα σημείο ενώ σε άλλη στοά έχουν παγιδευτεί 30-40 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ, τον επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης του Ιράν.
Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Fars και Isna ο Κουλιβάντ είπε ότι 12 ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν σώοι μετά την έκρηξη που προκλήθηκε όταν προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή ενός βαγονιού μεταφοράς άνθρακα.
Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Αζάντ Σαχρ.
Το επίσημο πρακτορείο Irna, επικαλούμενο έναν "καλά ενημερωμένο αξιωματούχο" μετέδωσε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί νεκροί επειδή το ατύχημα σημειώθηκε τη στιγμή που άλλαζαν οι βάρδιες στο ορυχείο.
Πολλοί ανθρακωρύχοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου έγινε η έκρηξη.
Στο ορυχείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και διασώστες που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν τους εργαζόμενους.
Δημοσκόπηση Interview: Τρίτη κυβερνητική θητεία ΝΔ «βλέπουν» οι πολίτες
12:37
Ο Μαντς Μίκελσεν στο καστ της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε «What Happens at Night»
12:36
Κρεμλίνο: H σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε μια πολύ ευρύτερη αντιπαράθεση με τη Δύση
12:35
Μήνυση της FedEx κατά των ΗΠΑ - Ζητά «πλήρη επιστροφή» των δασμών
12:25