Το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Charlie Hebdo για τις γαλλικές εκλογές
Το γνωστό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo προκαλεί ξανά. Για άλλη μια φορά έρχεται να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο με το εξώφυλλο του όσο και με μια γελοιογραφία του, με τα οποία σχολιάζει τις εξελίξεις στην Γαλλία, λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Το Charlie Hebdo είναι ένα περιοδικό που δεν παίρνει θέση. Αλλά συνήθως καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα. Για πρώτη φορά όμως, τάσσεται υπέρ του κεντρώου υποψήφιου για τις γαλλικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν.
«Δεύτερος γύρος (σ.σ. προεδρικών εκλογών), θα πρέπει να σας το σχεδιάσω;». Με το λιτό αυτό εξώφυλλο με τα μεγάλα έντονα μαύρα γράμματα, η ομάδα του περιοδικού θέτει αυτό το ερώτημα κάνοντας ξεκάθαρο, πως οι Γάλλοι έχουν μόνο μια επιλογή.
Εκτός του εξωφύλλου, το εβδομαδιαίο περιοδικό ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μια γελοιογραφία, σαν αυτές που συνηθίζει να ανεβάζει. Σε αυτή, εμφανίζεται η Μαρίν Λεπέν να δέχεται μια 'μπουνιά' από το εκλογικό σώμα της Γαλλίας.
Κόντρα Κεφαλογιάννη - Δούκα για τον τουρισμό στην Αθήνα: «Δεν χρειάζονται κατασκευασμένες εικόνες»
11:23
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ: ΗΠΑ: «Άκουσα δυνατούς πυροβολισμούς και έπεσα στο έδαφος» - Δημοσιογράφοι περιγράφουν στιγμές τρόμου - Αναφορές για ελλιπή μέτρα ασφαλείας
11:19
Γιατί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα κρανία των πτηνών κρύβουν στοιχεία για ζωή των δεινοσαύρων
11:12
Συνελήφθη 57χρονος που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στην Θεσσαλονίκη
11:09