ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκίνηση του πρίγκιπα Φιλίππου στην πρώτη του εμφάνιση μετά την παραίτηση (pics)

Η συγκίνηση του πρίγκιπα Φιλίππου στην πρώτη του εμφάνιση μετά την παραίτηση (pics)
REUTERS/Neil Hall

Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος να αποχωρεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ με προορισμό το βασιλικό παρεκκλήσι στο παλάτι του Σεν Τζέιμς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι συνταξιοδοτείται από το φθινόπωρο.

Ο 95χρονος πρίγκιπας, έχοντας στο πλευρό του την βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη του εμφάνιση, μετά την ανακοίνωση ότι αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα έχοντας δίπλα του την βασίλισσα που εμφανίστηκε φορώντας ένα γκρι – μωβ σύνολο.

640x640

REUTERS/John Stillwell

640x640 1

REUTERS/Neil Hall

640x640 2 copy
640x640 3
640x640 4

REUTERS/Neil Hall

640x640 6

REUTERS/John Stillwell

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ είχε ως εξής:

«Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας».

1 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ