ΚΟΣΜΟΣ

Απελευθέρωσαν ουρακοτάγκο που έμεινε κλεισμένος για 2 χρόνια σε ένα ξύλινο κουτί (vid)

Απελευθέρωσαν ουρακοτάγκο που έμεινε κλεισμένος για 2 χρόνια σε ένα ξύλινο κουτί (vid)
The international Animal Rescue

Για δυο χρόνια ζούσε μέσα σε ένα σκοτεινό ξύλινο κουτί. Ακόμη και την ώρα που μια ομάδα δασοφυλάκων τον εντόπισαν και με την βοήθεια μελών της Διεθνής Ομάδας Διάσωσης των Ζώων τον έβγαλαν μέσα από αυτό ήταν ακόμα τρομαγμένος.

 

Η ιστορία του Kotap είναι μια από τις πολλές ιστορίες ουρακοτάγκων που ζουν αιχμάλωτοι στο χωριό Kalimantan στο δυτικό Borneo. Το αφεντικό του τον επισκεπτόταν κατά καιρούς, για να του φέρει νούντλς και αναψυκτικά.

Ο ίδιος είπε ότι τον έβαλε εκεί για να μην ενοχλεί τους γείτονες. Ωστόσο, είναι προφανές ότι το έκανε για να τον κρατήσει περιορισμένο, καθώς πλέον το μέγεθος του δεν του επέτρεπε να τον έχει ως κατοικίδιο.

«Το να ταΐζεις έναν ουρακοτάγκο με τροφή για ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα υγείας, όπως δυσπλασία των οστών, διακοπή της ανάπτυξης, υποσιτισμό, δερματικές παθήσεις καθώς επίσης, παχυσαρκία και διαβήτη», εξήγησε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Διεθνούς Ομάδας για τη Διάσωση των Ζώων, Lis Key.

Όταν άνοιξαν το κουτί, ο Kotap ήταν τόσο φοβισμένος για τον έξω κόσμο που μαζεύτηκε σε μία γωνία και άρπαξε αμέσως δύο αντικείμενα που έμοιαζαν να του προσφέρουν παρηγοριά. Ένα πλαστικό μπουκάλι νερό και ένα καλαμάκι.

«Έχει έρθει η στιγμή οι άνθρωποι να συνειδητοποιησούν πως αν συνεχίζουν να παραβαίνουν το νόμο και να αιχμαλωτίζουν ουρακοτάγκους για να τους κρατούν ή να τους πουλάνε ως κατοικίδια, το είδος αυτό θα εκλείψει» ανέφερε σε δήλωσή του ο Karmele Llano Sanchez,επικεφαλής του προγράμματος της IAR για την Ινδονησία.

Ο Kotap δεν είναι ο μόνος ουρακοτάγκος που έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Πριν από δύο μήνες, έσωσαν ακόμη έναν θηλυκό, ονόματι Amy, που βρέθηκε αλυσοδεμένος σε ένα ξύλινο κιβώτιο.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ