ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες συνδικαλιστών βρέθηκε ο Μακρόν (pics&vid)

Αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες συνδικαλιστών βρέθηκε ο Μακρόν (pics&vid)
REUTERS/Benoit Tessier

Αντιμέτωπος με έντονες αποδοκιμασίες περίπου 50 συνδικαλιστών βρέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που πραγματοποιούσε επίσκεψη σε ένα υαλουργείο, στο Αλμπί.

«Κατάργηση του νόμου για τα εργασιακά!», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι συνδικαλιστές, ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα και ορισμένοι με λάβαρα της CGT στα χέρια, οι οποίοι καταφέρθηκαν κυρίως εναντίον του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο Μακρόν κουβέντιασε για μερικά λεπτά με τους συνδικαλιστές, υπερασπιζόμενος κυρίως την βούλησή του να προκρίνει τις κλαδικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, στο πλαίσιο του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις που τέθηκε σε εφαρμογή το 2016.

640x640 11 copy

REUTERS/Benoit Tessier

«Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί πιστεύω σε αυτή τη μεταρρύθμιση, η οποία θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια για κοινωνικό διάλογο μέσα στην επιχείρηση και σε (κάθε) κλάδο», σημείωσε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα και πρόσθεσε ότι «θα επενδύσω 15 δισεκατομμύρια (ευρώ) στην κατάρτιση του κόσμου» διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να «αλλάξουν» τους κλάδους τους.

640x640 12

REUTERS/Benoit Tessier

«Μπορούμε να μοιραστούμε τις διαφωνίες μας», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην υπουργός Οικονομίας όταν ένας διαδηλωτής είπε πως «μοιράζεται λιγότερα» με τον Μακρόν «απ' ό,τι με την Μαρίν Λεπέν», όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Όταν κατηγορήθηκε από έναν άλλον ότι τους «παραμυθιάζει», ο υποψήφιος απάντησε: «θα δείτε πως αυτό θα αλλάξει!».

Ο Μακρόν βρέθηκε επίσης αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες και την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Whirpool της Αμιένης, η δραστηριότητα του οποίου θα μεταφερθεί την επόμενη χρονιά στην Πολωνία. Αφού έφθασε αποδοκιμαζόμενος ηχηρά, έπειτα από μια συνάντηση με το διασωματειακό, συζήτησε με τους εργαζόμενους για περίπου μία ώρα στον χώρο στάθμευσης του εργοστασίου της Γουίρπουλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ