ΚΟΣΜΟΣ

Η ανιψιά της Λεπέν τα βάζει με τον Ομπάμα (vid)

Η ανιψιά της Λεπέν τα βάζει με τον Ομπάμα (vid)

Τα βέλη της προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και βουλευτής του Εθνικού Μετώπου, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Αφορμή η στήριξη του Ομπάμα στον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter από τον κεντρώο υποψήφιο.

«Είναι εντελώς απίστευτο σήμερα ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος να μπορεί να επεμβαίνει με τέτοιο τόσο άμεσο τρόπο στη γαλλική πολιτική», δήλωσε η Μαρεσάλ Λεπέν και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι αυτό λέει πολλά για το ποια θα είναι αύριο η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική του Μακρόν, δηλαδή μια πολιτική απολύτως υποταγμένη στον ατλαντισμό, στην πολεμοχαρή πολιτική κυρίως του ΝΑΤΟ».

Όταν ρωτήθηκε για το δικό της μέλλον, η Μαρεσάλ Λεπέν επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές, όμως χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί σύντομα από την πολιτική.

«Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφια. Έχω επίσης δηλώσει ότι δεν θα διστάσω να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή. Όμως θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή για να μην βλάψω ούτε το κίνημά μου, ούτε την εθνική μάχη που δίνουμε για τη Γαλλία», εξήγησε.

2017 04 19T183720Z 552779807 UP1ED4J1FQ7JR RTRMADP 3 FRANCE ELECTION LE PEN

(Πηγή: REUTERS/Robert Pratta)

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Κόμματος στην περίπτωση που η θεία της Μαρίν Λεπέν χάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Μαρεσάλ απάντησε: «Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ