ΚΟΣΜΟΣ

Αποδοκιμασίες κατά της Μαρίν Λεπέν στη Ρεν

Αποδοκιμασίες κατά της Μαρίν Λεπέν στη Ρεν
REUTERS/Philippe Wojazer/Φωτογραφία αρχείου

Η Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έγινε δεκτή από διαδηλωτές που φώναζαν «Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα» στη Ρενς, στον καθεδρικό ναό της οποίας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Η Λεπέν έφθασε γύρω στο μεσημέρι συνοδευόμενη από τον πρόσφατο σύμμαχό της, τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, πρόεδρο του σχηματισμού Όρθια Γαλλία. Βγήκαν από τον καθεδρικό ναό από μια κρυφή πόρτα κάτω από τις αποδοκιμασίες και έγιναν επίσης στόχοι αντικειμένων που έριχναν οι διαδηλωτές.

«Οι υποστηρικτές του κ. Μακρόν ενεργούν βίαια παντού, ακόμη και στον καθεδρικό ναό της Ρενς, τόπο συμβολικό και ιερό. Ουδεμία αξιοπρέπεια», κατηγόρησε η Λεπέν στο Twitter.

«Αξιοθρήνητες διαδηλώσεις στη Ρενς αριστεριστών που δεν σέβονται καθόλου τη δημοκρατία και την Ιστορία της Γαλλίας», έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ντιπόν-Ενιάν.

Ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, και ο Νταβίντ Ρασλίν, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, είχαν αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από το κτίριο υπό την προστασία σωματοφυλάκων, επίσης υπό τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.

«Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα! Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα. Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα», φώναζαν απ' έξω γύρω στους εκατό νεαροί διαδηλωτές που υποστήριζαν τον αντίπαλό της, τον Εμμανουέλ Μακρόν, ή τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Η Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο αποτελούν στόχους πολλών δικαστικών ερευνών αναφορικά με τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών του κόμματος από το 2012, με υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης βοηθών ευρωβουλευτών και με την κληρονομιά της οικογένειας Λεπέν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ