Νέα τουρκική πρόκληση: Το Barbaros «απάντησε» στην Κύπρο με οθωμανικό εμβατήριο
Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα, καθώς το πλήρωμα του ερευνητικού πλοίου «Barbaros», εισήλθε παρανόμως στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Οι λιμενικές αρχές της Κύπρου επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με το πλοίο, ωστόσο το πλήρωμα του «Barbaros», αντί να απαντήσει, μετέδωσε μέσω κινητού τηλεφώνου οθωμανικό εμβατήριο.
Δείτε το βίντεο με τις προκλήσεις του πληρώματος του "barbaros" που δημοσίευσε το πρακτορείο Anadolu.
Τι λέει για το περιστατικό κυπριακή κυβερνητική πηγή
Έγκυρη κυπριακή κυβερνητική πηγή δεν διέψευσε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros απάντησε από τα μεγάφωνά του με οθωμανικό στρατιωτικό ύμνο, όταν σκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω ασυρμάτου, το προειδοποίησε πως παραβιάζει τα χωρικά της ύδατα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια πηγή πρόσθεσε, σχετικά με την τουρκική αντίδραση, ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική και ανέφερε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πλωτών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Barbaros, το οποίο πλέει στο ύψος της χερσονήσου της Καρπασίας.
Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Ευθεία προσβολή κατά της Δικαιοσύνης η επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές
12:51
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες στο λόφο του Φιλοπάππου και εξαφανίστηκε - Τραυματίστηκαν ελαφρά
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09