ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας στο Βερολίνο

Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας στο Βερολίνο
Eurokinissi

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και Ολλανδίας, χθες το βράδυ για λόγους ασφαλείας.

«Λυπήθηκα όσο και εκατομμύρια φίλαθλοι για την ακύρωση του αγώνα. Όμως οι αξιωματούχοι ασφαλείας πήραν μια υπεύθυνση απόφαση,» δήλωσε η Μέρκελ με μια σύντομη ανακοίνωση στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν δύσκολες αποφάσεις, ίσως τις πιο δύσκολες δεδομένου των αντικρουόμενων προτεραιοτήτων για ελευθερία και ασφάλεια. Όμως χθες, η απόφαση ήταν σωστή με προτεραιότητα στην ασφάλεια.»

Νωρίτερα, έκτακτη σύσκεψη υπό την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, μετά την ακύρωση του αγώνα Γερμανίας – Ολλανδίας στο Αννόβερο υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, εκτός των κορυφαίων υπουργών και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας ενώ ο αντικαγκελάριος, Σίγκμαρ Γκάμπριελ ακύρωσε άλλες υποχρεώσεις προκειμένου να παραστεί.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός του κρατισίου της Κάτω Σαξωνίας επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι Αρχές ακύρωσαν το χθεσινό ματς καθώς είχαν "χειροπιαστή απειλή κινδύνου"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ