ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές Live: Τα επίσημα αποτελέσματα - Μεγάλη νίκη του Μακρόν

Γαλλικές εκλογές Live: Τα επίσημα αποτελέσματα - Μεγάλη νίκη του Μακρόν

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει σήμερα για τη Γαλλία και το γαλλικό λαό, ο οποίος ανέθεσε τα ηνία της χώρας στον 39χρονο Εμανουέλ Μακρόν, που θα είναι ο νεότερος πρόεδρος στην Ευρώπη. Μερίδα των εκλογέων του, τον ψήφισαν με μισή καρδιά, αλλά και με την κρυφή ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα απογοητευθούν.

Στην πρώτη του δήλωση ο 8ος Γάλλος πρόεδρος, Εμανούελ Μακρόν ανέφερε πως «ανοίγει μια νέα σελίδα», «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών εκτιμήσεων, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Η ίδια χαρακτήρισε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, ιστορικά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας το 65,5% έως 66,1% των ψήφων έναντι της Μαρίν Λεπέν (33,9% έως 34,5%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ifop και Harris Interactive.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ "συνεχάρη θερμά" τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας. Η ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου αναφέρει πως η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω από τις αξίες της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ