ΚΟΣΜΟΣ

Η ελπίδα του Μπαράκ Ομπάμα για την διάσωση του Obamacare

Η ελπίδα του Μπαράκ Ομπάμα για την διάσωση του Obamacare
REUTERS/Brian Snyder

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την "ένθερμη ελπίδα" του, ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα ξεπεράσουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές που έχουν προκειμένου να σκεφτούν το μέλλον του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια τελετής στη Βοστόνη, στη διάρκεια της οποίας του απονεμήθηκε ειδικό βραβείο (John F. Kennedy Library Foundation's “Profile in Courage”), λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για την κατάργηση και την αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που προώθησε ο Ομπάμα και είναι γνωστό ως Obamacare.

640x640 2

REUTERS/Brian Snyder

Κάνοντας αναφορά στο βιβλίο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy, για το κουράγιο που απαιτεί η πολιτική, ο Ομπάμα επεσήμανε ότι αρκετά μέλη του Κογκρέσου πήραν το πολιτικό ρίσκο κι έχασαν τις έδρες τους όταν ψήφισαν για το Obamacare, το οποίο από την άλλη μεριά, ώθησε τη δημιουργία του συντηρητικού κινήματος που έγινε γνωστό ως “Tea Party Movement.”

640x640 3

REUTERS/Brian Snyder

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο 44ος πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters:

Όπως όλοι εδώ γνωρίζουν αυτή, η μεγάλη συζήτηση (γύρω από το ασφαλιστικό) συνεχίζεται. Έχω την ένθερμη ελπίδα κι ελπίζω μαζί μου και εκατομμύρια άλλοι, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, ότι το θάρρος είναι ακόμη πιθανό να υπάρχει. Πιστεύω ότι τα σημερινά μέλη του Κογκρέσου, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, επιθυμούν να κοιτάξουν τα γεγονότα και να πουν την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτό είναι αντίθετο με τις κομματικές τους θέσεις.

Σημειώνεται πως η πολιτική μάχη για την κατάργηση και την αντικατάσταση του Obamacare μεταφέρεται πλέον στη Γερουσία, όπου εκεί εξαιτίας του αριθμητικού συσχετισμού των εδρών μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ