ΚΟΣΜΟΣ

Η σχέση του Μακρόν με τη γιαγιά του καθόρισε το μέλλον του

Η σχέση του Μακρόν με τη γιαγιά του καθόρισε το μέλλον του
REUTERS/Christian Hartmann

Στην ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε ο Εμανουέλ Μακρόν με τη γιαγιά του, με την οποία περνούσε πολλές ώρες μαζί όταν ήταν μικρός, διαβάζοντας, αναφέρονται τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας δεν έχει διστάσει να μιλήσει για τη μητέρα της μητέρας του, στο παρελθόν. «Αυτή μου έμαθε να δουλεύω. Ακόμα από την ηλικία των πέντε ετών, μόλις τελείωνα το σχολείο, περνούσα πολλές ώρες μαζί της, μαθαίνοντας γραμματική, ιστορία, γεωγραφία... και ανάγνωση.

Πέρασα μέρες ολόκληρες διαβάζοντας δυνατά δίπλα της. Μολιέρο και Ρακίνα και Ζορζ Ντουαμέλ, συγγραφέας λίγο ξεχασμένος, τον οποίο αγαπούσε πολύ, Μοριάκ και Τζιονό», έχει δηλώσει ο Μακρόν.

Η γιαγιά του Μακρόν μοιραζόταν την αγάπη για τις σπουδές με τους γονείς του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι σπουδές τής επέτρεψαν να αλλάξει τη ζωή της», έχει δηλώσει ο Εμανουέλ Μακρόν, που έχει εξομολογηθεί ακόμα ότι «η παιδική μου ηλικία σημαδεύτηκε από την ανησυχία της πριν επιστρέψω μετά από κάποια εξέταση».

Πριν φύγει από τη ζωή, το 2013, πρόλαβε να δει τον αγαπημένο της εγγονό, δεξί χέρι του Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Capture copy

Στο βιβλίο της δημοσιογράφου Αν Φουλντά, «Emmanouel Macron. Un jeune homme si parfait», αναφέρεται ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ήταν συντετριμμένος όταν έχασε μια από τις γυναίκες της ζωής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ