ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μόντρεαλ λόγω πλημμυρών (pics)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μόντρεαλ λόγω πλημμυρών (pics)
REUTERS/Chris Wattie

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε το Μόντρεαλ από το απόγευμα της Κυριακής, λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και το λιώσιμο του χιονιού.

Το νέο μέτρο που δίνει στις διασωστικές Αρχές χρονικό περιθώριο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, θα παραμείνει σε ισχύ για 48 ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

download 1

Σε όλη την επαρχία του Κεμπέκ, στην ανατολική πλευρά του Καναδά, έχουν πλημμυρίσει σχεδόν 1.900 σπίτια σε 126 πόλεις σύμφωνα με τις αρχές. Περίπου 1.200 στρατιώτες έχουν σπεύσει για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πληγείσες περιοχές, όπως αναφέρει το BBC.

download 2
download 3

«Τα στρατεύματά μας είχαν γρήγορη απόκριση, έχουν ήδη καταφέρει να παράσχουν σημαντική υποστήριξη στους καναδούς που επλήγησαν από τις πλημμύρες», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Αρχίτ Σαχάν.

download 4

Η πόλη Ριγκάουντ, δυτικά του Μόντρεαλ, επλήγη και αυτή από τις πλημμύρες και κηρύχθηκε νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή υποχρεωτικών εκκενώσεων στις ζώνες των περιοχών που πλημμύρισαν.

download 5
download 6

«Οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, τους βάζουμε σε βάρκες και φωνάζουν σαν μωρά. Λυπάμαι που σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να αποφασίσουν για το δικό τους μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Χανς Γκρούενγουαλντ.

download 7

Οι πλημμύρες δεν περιορίζονται στο Κεμπέκ καθώς οι ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης πλημμύρες στην επαρχία Οντάριο. Μάλιστα, το επίπεδο του νερού στη λίμνη Οντάριο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από το 1993.

(Πηγή Φωτογραφιών: Reuters)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ