ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δήμαρχος προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει το χωριό του

Ιταλία: Δήμαρχος προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει το χωριό του
@interrailturkiye/instagram

Το ποσό των 2.000 ευρώ είναι διατεθειμένος να δώσει ο δήμαρχος του χωριού Μπορμίντα, της Ιταλίας, σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει στον δήμο του.

Το 394 ατόμων Μπορμίντα βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας και ο δήμαρχος Ντανιέλε Γκαλιάνο θέλησε να κάνει κάτι για τον μειωμένο αριθμό των κατοίκων και για να βγάλει από την αφάνεια το χωριό μου.

Το σχέδιο του Γκαλιάνο δεν έχει ακόμη συζητηθεί στο τοπικό συμβούλιο, όμως οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές και αναμένεται να εγκριθεί.

«Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ», ανέφερε τοπικός σύμβουλος του χωριού. «Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενη. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός», τόνισε.

Αν τελικώς εγκριθεί το σχέδιο όποιος μετακομίσει από το επόμενο έτος στο Μπορμίντα, νοικιάζοντας ή αγοράζοντας κάποιο σπίτι, θα λάβει το ποσό των 2.000 ευρώ.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν δηλώσει πως θα αποποιούνταν του ποσού αν ο δήμαρχος τους εξασφάλιζε μια εργασία στο χωριό.

«Κύριε Δήμαρχε, είμαι διαθέσιμος να μετακομίσω και να αρνηθώ τα 2.000 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να ζήσω με τον αέρα. Έχω μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, αν μπορείς να εγγυηθείς για μια δουλειά, ακόμα και την πιο ταπεινή, θα ερχόμουν ευχαρίστως», ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος ενδιαφερόμενος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ