Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι αποκεφάλισε Ρώσο αξιωματούχο (pics)
Βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός ενός Ρώσου αξιωματούχου των μυστικών πληροφοριών σε συριακό έδαφος, δημοσιοποίησε τo Iσλαμικό Κράτος σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα SITE που παρακολουθεί τις κινήσεις των τζιχαντιστών.
Το δωδεκάλεπτο βίντεο του ISIS, το οποίο δημοσιοποιήθηκε την ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει τη μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού με στρατιωτικές παρελάσεις, δείχνει τον αιχμάλωτο ντυμένο στα μαύρα να γονατίζει σε ένα ερημικό σημείο και να παροτρύνει τους άλλους Ρώσους πράκτορες να παραδοθούν.
«Αυτός ο αφελής πίστεψε τις υποσχέσεις της χώρας του ότι δεν θα τον εγκαταλείψει αν τον πιάσουν», ακούγεται κάποιος να λέει στο βίντεο λίγο πριν τον αποκεφαλισμό του φερόμενου Ρώσου αξιωματούχου από γενειοφόρο άνδρα, όπως αναφέρει το Reuters. Φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο twitter δείχνουν σκηνές από το υλικό αυτό.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ωστόσο αρνείται ότι είναι αξιωματούχος τους ο άνδρας που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο.
Πάντως το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου αμφισβητείται, χαρακτηρίζει τις σκηνές που έχουν καταγραφεί, ως επακόλουθα των ρωσικών βομβιστικών επιδρομών στη Συρία.
ΠΑΣΟΚ: Πολιτικό μνημόσυνο στο Α΄ Νεκροταφείο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου
13:11
Η Ευρώπη σε «κλοιό» ακραίου καύσωνα: Υψηλές θερμοκρασίες σε 26 χώρες
13:09
Χανιά: Ένταση και αποδοκιμασίες κατά την προσαγωγή του 44χρονου δολοφόνου της Σταυρούλας
13:04
Η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει στον ΔΟΑΕ να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις
12:59