ΚΟΣΜΟΣ

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης διέψευσε τα περί εκτέλεσης Ρώσου πράκτορα στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης διέψευσε τα περί εκτέλεσης Ρώσου πράκτορα στη Συρία
REUTERS

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης διέψευσε την είδηση σύμφωνα με την οποία συνελήφθη και εκτελέσθηκε ρώσος στρατιωτικός που ήταν σε αποστολή στη Συρία, από τους μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους".

Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την οργάνωση SITE Intelligence Group, που παρακολουθεί την διαδικτυακή δράση των τρομοκρατικών ομάδων, είχε μεταδώσει ότι μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους", αιχμαλώτισαν και εν συνεχεία αποκεφάλισαν ρώσο πράκτορα. Το πρακτορείο Reuters, μετέδωσε ωστόσο αργότερα ότι το ρωσικό υπουργείο Αμύνης διέψευσε την είδηση που είχε μεταδοθεί νωρίτερα.

Στην ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι "όλοι οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στην Συρία, είναι ζωντανοί, υγιείς και ασκούν τα καθήκοντα τους στον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, όντας στις μονάδες τους"

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης καταδικάζει επίσης "τις ενέργειες μεμονομένων ΜΜΕ, που συστηματικά μεταδίδουν ειδήσεις σκουπίδια που ρίχνουν οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ