ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Μου αρέσει να ζω στο σπίτι μου - Μαθαίνω να χρησιμοποιώ την καφετιέρα (pics)

Ομπάμα: Μου αρέσει να ζω στο σπίτι μου - Μαθαίνω να χρησιμοποιώ την καφετιέρα (pics)
REUTERS/Alessandro Garofalo

Στο διεθνές συνέδριο στο Μιλάνο, που είναι αφιερωμένο στη διατροφή, έδωσε το «παρών» ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Θέλω να συμβάλλω στην επιμόρφωση των ακτιβιστών του μέλλοντος, στους τομείς της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων. Για την δημιουργία δικτύου, επαφών και χρηματοδοτήσεων», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στον χώρο της έκθεσης του Μιλάνου.

«Πρέπει να πω, πάντως, ότι μου αρέσει να ζω στο σπίτι μου, μετά την θητεία στον Λευκό Οίκο. Μαθαίνω και πώς να χρησιμοποιώ την καφετιέρα», είπε χαριτολογώντας ο πρώην επικεφαλής των Αμερικανών Δημοκρατικών.

«Το να συναντώ νέους ανθρώπους μου έδινε ανέκαθεν ενέργεια. Παράλληλα, γράφω το επόμενο βιβλίο μου και συμβάλλω στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς ενεργών ηγετών», συμπλήρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και μιας νέας προσέγγισης του θέματος της διατροφής, ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε:

Η αντιμετώπιση της κλιματολογικής αλλαγής, κατά την προεδρία μου, ήταν κύρια προτεραιότητα, όπως και η αύξηση της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Δούλεψα με πολλούς ανθρώπους -μεταξύ αυτών και τον Ματέο Ρέντσι- για να συμφωνηθεί η μείωση των βλαβερών εκπομπών». Κατά τον Μπαράκ Ομπάμα, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη λόγω της χρόνιας έλλειψης τροφής στις χώρες τους, και «κάθε κίνησή μας μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τέλος, τάχθηκε υπέρ μιας «έξυπνης γεωργίας», με καινοτομίες που μπορούν να προκύψουν χάρη σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ θέλησε να υπογραμμίσει ότι από την μια πρέπει να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από υποσιτισμό, αλλά, από την άλλη, να αντιμετωπισθεί και το τεράστιο πρόβλημα της παχυσαρκίας, ιδίως σε ανεπτυγμένες περιοχές όπως είναι η Αμερική.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε στο αεροδρόμιο Λινάτε της ιταλικής συμπρωτεύουσας, το μεσημέρι της Δευτέρας.

17948094

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MATTEO BAZZI

Από τα κύρια ραντεβού της επίσκεψης αυτής, όπως αναφέρει ο ιταλικό Τύπος, είναι η επίσκεψη που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει στον καθεδρικό ναό της πόλης, αλλά και στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ντέλε Γκράτσιε, για να θαυμάσει την τοιχογραφία του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν γίνει γνωστές στον Τύπο όλες οι λεπτομέρειες των μετακινήσεων του ταξιδιού αυτού, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

17948095

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MATTEO BAZZI

Η συνοδεία ασφαλείας του αποτελείται από δεκατέσσερα οχήματα ενώ οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Μιλάνου δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς τα τζάμια όλων των αυτοκινήτων ήταν «φιμέ».

17947385

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DANIEL DAL ZENNARO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ