ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Πλημμύρες σαρώνουν την χώρα - Ένας νεκρός και ένα κοριτσάκι αγνοείται (pics)

Καναδάς: Πλημμύρες σαρώνουν την χώρα - Ένας νεκρός και ένα κοριτσάκι αγνοείται (pics)
REUTERS/Christinne Muschi

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει την ζωή από τις πλημμύρες στον Καναδά, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό ενός κοριτσιού 2 ετών, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά υπερχειλισμένου ποταμού στο Κεμπέκ. Ο νεκρός είναι ο πατριός της μικρής.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία του Κεμπέκ, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο ενημέρωσης εκτάκτων περιστατικών Urgence Quebec.

Η πόλη του Μόντρεαλ παρέτεινε σήμερα το καθεστώς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχουν τεθεί και άλλες 9 κοινότητες. Συνολικά, 171 περιοχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο ποταμός Σεν Λοράν και πολλά άλλα ποτάμια υπερχείλισαν από την περιοχή της λίμνης του Οντάριο (κεντρικός Καναδάς) έως τα ανατολικά της επαρχίας του Κεμπέκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3.000 κατοικίες ή δημόσια κτίρια να καταστραφούν.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 1.650 στρατιώτες στις πληγείσες περιοχές για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς και έχουν σταλεί 250.000 σακιά με άμμο για να αναχαιτίσουν τους χειμάρρους λάσπης.

kan

(REUTERS/Christinne Muschi)

Το θύμα, η σύζυγός του και η 2χρονη κόρη τους παρασύρθηκαν, αφού το όχημά τους, έπειτα από έναν απότομο ελιγμό έπεσε στον ποταμό Σεντ Αν, στην επαρχία Γκασπέ, την Κυριακή το βράδυ. Η γυναίκα επέζησε, αφού κατάφερε να ανέβει σε ένα κλαδί.

Η αστυνομία ανέσυρε τη σορό του άνδρα από τα νερά αργά την Δευτέρα. Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες και δύτες, που ωστόσο δεν έχουν προς το παρόν καταφέρει να επιχειρήσουν στα ορμητικά νερά.

2017 05 09T162716Z 297585764 RC1E54F882C0 RTRMADP 3 CANADA QUEBEC FLOODS

(REUTERS/Christinne Muschi)

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ