ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν εμπιστευόταν εδώ και μήνες τον Κόμεϊ (pics&vid)

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν εμπιστευόταν εδώ και μήνες τον Κόμεϊ (pics&vid)
REUTERS/Kevin Lamarque

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν να απολύσει τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς δεν του είχε εμπιστοσύνη, όπως ενημέρωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς Χάκαμπι.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Σάντερς, που εμφανίστηκε έναντι του Σον Σπάισερ, αποκάλυψε πως ο Τραμπ πήρε την τελική απόφαση όταν άκουσε και τις ανησυχίες του υπουργού Δικαιοσύνης του.

«Ο πρόεδρος κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών έχασε την εμπιστοσύνη του στον διευθυντή Κόμεϊ, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχασε την εμπιστοσύνη του στον διευθυντή Κόμεϊ, μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα έκαναν σαφές ότι είχαν απολέσει την εμπιστοσύνη τους στον διευθυντή Κόμεϊ και το πιο σημαντικό, οι εργαζόμενοι του FBI είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον διευθυντή τους», δήλωσε η Σάντερς.

Κλήθηκε σε κατάθεση ο Κόμεϊ

Παράλληλα σήμερα, μια εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρίτσαρντ Μπερ, γνωστοποίησε ότι η Επιτροπή κάλεσε τον πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών για να καταθέσει σε μια ακρόαση, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

2017 05 10T181619Z 325966150 RC1E60060860 RTRMADP 3 USA TRUMP
2017 05 10T182723Z 1685243885 RC15291DCB90 RTRMADP 3 USA TRUMP

πηγή φωτογραφιών: REUTERS/Kevin Lamarque

Η πρόκληση στον Κόμεϊ έγινε από τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μπερ και τον Μαρκ Γουόρνερ, τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή. Δεν διευκρινίστηκε κατά πόσον ο Κόμεϊ θα καταθέσει στην Επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ