ΚΟΣΜΟΣ

G7: Αισιόδοξοι Σαπέν - Μοσκοβισί για λύση στο ελληνικό ζήτημα

G7: Αισιόδοξοι Σαπέν - Μοσκοβισί για λύση στο ελληνικό ζήτημα
REUTERS

Για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μίλησε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν, κατά την διάρκεια της Συνόδου της G7, που διεξάγεται στο Μπάρι.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ευρωπαϊκών χωρών. Και πρέπει να εφαρμόσουν αυτή που ήταν από την αρχή μια αναγκαία μορφή εξισορρόπησης. Δηλαδή την ελάφρυνση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, του βάρους του χρέους, επί της ελληνικής οικονομίας και του προϋπολογισμού της», είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

«Οι εταίροι (της διαπραγμάτευσης) εξέφρασαν την βούλησή τους, όλοι, ώστε μέχρι το Γιούρογκρουπ στις 22 Μαίου να βρεθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο Σαπέν, τονίζοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής, πριν την έναρξη των εργασιών.

Αισιοδοξία και από τον Πιέρ Μοσκοβισί

Την αισιοδοξία του θέλησε να εκφράσει και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

«Είμαι αισιόδοξος σχετικά με το ότι υπάρχει η βούληση για συμφωνία και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα ενός υπερβολικά μεγάλου κεφαλαίου λιτότητας και θα μπορέσει να ανοίξει ένα άλλο, το οποίο θα βασίζεται σε ανάπτυξη και επενδύσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας» τόνισε ο Μοσκοβισί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ