ΚΟΣΜΟΣ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων για την υποδοχή του Μακρόν

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων για την υποδοχή του Μακρόν
REUTERS/Christian Hartmann

Αναβρασμός επικρατεί από το πρωί στο Ελιζέ όπου οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις καθώς το γαλλικό προεδρικό μέγαρο υποδέχεται την Κυριακή τον νέο ένοικό του: τον 8ο πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν. Τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια.

Περίπου 400 δημοσιογράφοι, Γάλλοι και ξένοι, έχουν ζητήσει διαπίστευση για να παρακολουθήσουν την παράδοση της προεδρίας στον νέο πρόεδρο από τον προκάτοχό του, τον Φρανσουά Ολάντ.

Εκατοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες έχουν πάρει από νωρίς θέση στην αυλή του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, ακόμη και στη στέγη του.

Δείτε την τελετή live

640x640 9

REUTERS/Benoit Tessier

640x640 10

REUTERS/Benoit Tessier

640x640 13

REUTERS/Christian Hartmann

Στο κέντρο της αυλής βρίσκεται το μεγάλο κόκκινο χαλί, πάνω στο οποίο περπάτησε ο εκλεγμένος πρόεδρος για να φθάσει στο πλατύσκαλο, όπου ακριβώς στις 10:00 (ώρα Γαλλίας) τον υποδέχθηκε ο προκάτοχός του. Ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς απέδιδε τιμές την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

640x640 10 copy

REUTERS/Christian Hartmann

640x640 11 copy

REUTERS/Christian Hartmann

640x640 12

REUTERS/Yoan Valat

Οι δύο άνδρες θα περάσουν στη συνέχεια μέσα στο προεδρικό γραφείο, στον πρώτο όροφο του μεγάρου, για ένα τετ-α-τετ στη διάρκεια του οποίου ο απερχόμενος θα παραδώσει στον διάδοχό του μερικά κρατικά απόρρητα, μεταξύ των οποίων και τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Όπως δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στον εκλεγμένο πρόεδρο, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας θα διοριστεί αύριο Δευτέρα και η νέα κυβέρνηση της χώρας μεθαύριο Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ