Επιχείρηση για τη διάσωση εκατοντάδων μεταναστών στη Μεσόγειο
Περισσότεροι από 400 μετανάστες διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή, όταν οι λέμβοι στις οποίες επέβαιναν, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, βυθίστηκε.
Η ιταλική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 484 ανθρώπους, όμως δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί άλλοι επτά, που πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου.
Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έφθασαν φέτος στην Ιταλία με σκάφη από τη Βόρεια Αφρική, καταγράφοντας αύξηση κατά περισσότερο από 40% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, ενώ 1.222 άνθρωποι είναι γνωστό πως έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Οι μετανάστες επέβαιναν σε τέσσερις λαστιχένιες λέμβους. Διασώθηκαν από την ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας, μια οργάνωση αρωγής και δύο ιδιωτικά σκάφη, αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η ακτοφυλακή.
Η ακτοφυλακή δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φθάνουν δια θαλάσσης στην Ιταλία προέρχονται από τη υποσαχάρεια Αφρική ή το Μπανγκαλντές και πληρώνουν διακινητές που έχουν τη βάση τους στη Λιβύη για να οργανώσουν τον διάπλου προς την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30