ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Θερμή υποδοχή Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού (pics)

Γαλλία: Θερμή υποδοχή Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού (pics)
REUTERS/Charles Platiau

Θερμή ήταν η υποδοχή του νέου προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού, όπου συναντήθηκε με την δήμαρχο της πόλης, Αν Ινταλγκό.

Εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο για να δουν την έλευση της νέας «κεφαλής» της χώρας. Εκεινος δεν απογοήτευσε κανέναν και αντήλλαξε χαμόγελα και χειραψίες με τους παρευρισκόμενους.

Ο πρόεδρος, που ανέλαβε σήμερα επίσημα καθήκοντα, έγινε δεκτός στις 17.00 τοπική ώρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, από τη Σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού που τον περίμενε στην είσοδο του δημαρχείου.

Η Ινταλγκό και ο Μακρόν, οι σχέσεις των οποίων φημολογείται ότι είναι ψυχρές εξαιτίας των διαφορών τους με επίκεντρο την κυριακάτικη εργασία, φίλησαν ο ένας τον άλλο μόλις συναντήθηκαν.

2017 05 14T165149Z 37021418 RC15F11F9550 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION

Τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνόδευε η σύζυγός του Μπριζίτ. Κατόπιν ο πρόεδρος της Γαλλίας και η δήμαρχος του Παρισιού είχαν συνομιλίες στο γραφείο της δημάρχου.

MACRON 1
MACRON

Οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά παράδοση επισκέπτονται το δημαρχείο του Παρισιού μετά την ορκωμοσία τους. Αυτή η επίσκεψη δεν πραγματοποιείται υποχρεωτικά ανήμερα της ορκωμοσίας τους. Για παράδειγμα, ο Νικολά Σαρκοζί το 2007 μετέβη στο δημαρχείο του Παρισιού περίπου 10 ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

MACRON 3
MACRON 2
MACRON 6
MACRON 4
MACRON 5

πηγή φωτογραφιών: REUTERS/Charles Platiau

ΔΗΜΟΦΙΛΗ