Φωτογραφία από τη βόμβα στο Airbus έδωσαν τζιχαντιστές
Φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζεται ο εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού Airbus πάνω από το Σινά δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος στο περιοδικό Dabiq.
Ειδικότερα, φαίνεται ένα μεταλλικό κουτάκι σόδας και δυο μικρές συσκευές με καλώδια που τεκμαίρεται πως είναι ο πυροκροτητής και ο διακόπτης.
Η φωτογραφία έχει και μια λεζάντα που αναγράφει: "Αποκλειστικό - Φωτογραφία του Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε για να καταρριφθεί του ρωσικού αεροσκάφους".
Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας ή το εάν ή όχι τα συγκεκριμένα εργαλεία που απεικονίζονται χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση δεν ήταν εφικτό να διασταυρωθεί.
Στο συνοδευτικό άρθρο του περιοδικού αναφέρεται ότι η ρωσική αλαζονεία στους βομβαρδισμούς στη Συρία οδήγησε τους συνεργάτες των τζιχαντιστών στο Σινά να αλλάξουν το πλάνο τους που αρχικά ήταν να βάλουν βόμβα σε αεροπλάνο χώρας που συμμετείχε στη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS υπό τις ΗΠΑ.
Συναγερμός στο Μαρούσι: Στο νοσοκομείο άνδρας που τραυματίστηκε από κατάρρευση μεσοτοιχίας
20:09
Καλλιθέα: Συνελήφθη 73χρονος επιδειξίας που παρενόχλησε 6χρονη και 18χρονη
20:04
Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Μικρές ζημιές σε εξοχικές κατοικίες
20:00
Ερντογάν: «Το Ισραήλ επιχειρεί να υπονομεύσει το μνημόνιο ΗΠΑ - Ιράν»
19:54