ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Οι παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας «Belt and Road»

Κίνα: Οι παγκόσμιοι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας «Belt and Road»
REUTERS/Jason Lee

Ευρεία συναίνεση επιτεύχθηκε μεταξύ των ηγετών από 30 χώρες και σημαντικών διεθνών οργανισμών για τη συνεργασία Belt and Road καθώς ολοκληρώθηκαν στο Πεκίνο οι εργασίες της συνόδου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 'Μια ζώνη, Ένας δρόμος'.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως οι ηγέτες συμφώνησαν ότι θα προωθήσουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και θα αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Ο Σι προέδρευσε της Στρογγυλής Τραπέζης των Ηγετών στο πλαίσιο του Φόρουμ Belt and Road για τη Διεθνή Συνεργασία.

KINA 2

(Reuters/Parker Song/Pool)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ομιλία του για την ολοκλήρωση της συνόδου, ο Σι δήλωσε ότι οι ηγέτες τάσσονται υπέρ του στενότερου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής και των ισχυρότερων συνεργιών των αναπτυξιακών τους στρατηγικών σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συντονισμένη και διασυνδεδεμένη ανάπτυξη.

«Ελπίζουμε να μεταφράσουμε τη συναίνεση σε δράση και να πετύχουμε νέα αποτελέσματα στην πρακτική συνεργασία», δήλωσε ο Σι.

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, οι ηγέτες ελπίζουν να οικοδομήσουν γέφυρες για τις διαπροσωπικές ανταλλαγές και να προσφέρουν καλύτερη ζωή στους ανθρώπους.

«Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία Belt and Road αντιπροσωπεύει μια ανοικτή σε όλους πλατφόρμα για την ανάπτυξη, όπου μπορούν όλες οι χώρες να συμμετάσχουν, να συνεισφέρουν και να ωφεληθούν ως ίσοι», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ