ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Εντουάρ Φιλίπ έχει όλα τα προσόντα» λέει ο Αλέν Ζιπέ

«Ο Εντουάρ Φιλίπ έχει όλα τα προσόντα» λέει ο Αλέν Ζιπέ
REUTERS/Regis Duvignau

Ως έναν «πολύ ταλαντούχο άνθρωπο» που διαθέτει «όλα τα προσόντα» για να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού περιέγραψε ο δήμαρχος του Μπορντό Αλέν Ζιπέ τον Εντουάρ Φιλίπ. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει τους υποψηφίους της Δεξιάς στις βουλευτικές εκλογές.

«Ο Εντουάρ Φιλίπ, ένας φίλος, είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Είναι ένας δήμαρχος ο οποίος χαίρει εκτίμησης μεταξύ των πολιτών της πόλης του, την οποία οδήγησε σε σημαντική ανάπτυξη, ακολουθώντας τα βήματα του Αντουάν Ριφνάκ. Είναι επίσης ένας βουλευτής που γνωρίζει εξαιρετικά τα "γρανάζια" της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας. Επομένως, πιστεύω ότι διαθέτει όλα τα προσόντα ώστε να αναλάβει τα δύσκολα καθήκοντα που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του εμπιστεύεται», ανέφερε ο Ζιπέ σε μια σύντομη ανακοίνωση στον Τύπο και υπογράμμισε:

Του εύχομαι προφανώς καλή τύχη.

«Αυτό δείχνει ότι εισερχόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια νέα ακολουθία στην πολιτική ζωή με τη προετοιμασία των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, θα υποστηρίξω, όμως το έχω ήδη πει επανειλημμένως, τους υποψηφίους που έχουν οριστεί από τη συμμαχία του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων και της "Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων" (UDI), μια πολιτική πλατφόρμα με την οποία, οπωσδήποτε, συμφωνώ» σημείωσε ο Αλέν Ζιπέ.

«Εάν η κεντροδεξιά δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, η χώρα δεν θα καταλάβει ότι δεσμευόμαστε σε μια συστηματική αντιπολίτευση. Πρέπει επομένως να βρούμε τις οδούς και τα μέσα για να εργαστούμε εποικοδομητικά προς το συμφέρον της Γαλλίας», συμπλήρωσε ο πρώην υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ