ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές κατά του Εντουάρ Φιλίπ

Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές κατά του Εντουάρ Φιλίπ
REUTERS/Christophe Archambault/Pool

«Το κοινοβούλιο έχει ανάγκη την Αριστερά», ανέφερε ο πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς σχολιάζοντας τον διορισμό του δημάρχου της Χάβρης, Εντουάρ Φιλίπ στη θέση του πρωθυπουργού της Γαλλίας.

«Τώρα είναι πλέον σαφές: με έναν πρωθυπουργό της Δεξιάς, η Εθνοσυνέλευση έχει ανάγκη την Αριστερά» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Καμπαντελίς.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών, Ολιβιέ Φορ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η θητεία του νέου προέδρου ξεκινά με «ένα πισωγύρισμα». Επιπλέον, προέβλεψε:

Οι βουλευτικές εκλογές θα καθορίσουν τον προσανατολισμό και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε.

«Με τον Εντουάρ Φιλίπ, ο πρόεδρος Μακρόν έκανε την επιλογή ενός συντηρητικού πρωθυπουργού που έως σήμερα δεν είχε ποτέ διατυπώσει την πρόθεσή του να υποστηρίξει το σχέδιο του κόμματος "Εμπρός"», υπογράμμισε.

«... Ο Εντουάρ Φιλίπ είναι ένας κοινοβουλευτικός και ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων που δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ από την ακραία αντίθεση της δεξιάς επί θεμάτων για τα οποία θα μπορούσε να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των προοδευτικών» δυνάμεων, συνέχισε ο Φορ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ