ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Το πισωγύρισμα της ελληνικής κυβέρνησης

Spiegel: Το πισωγύρισμα της ελληνικής κυβέρνησης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για «πισωγύρισμα» της ελληνικής κυβέρνησης κάνει λόγο άρθρο του Spiegel το οποίο υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική οικονομία «έχει συρρικνωθεί το τελευταίο δίμηνο».

«Οπισθοδρόμηση για την ελληνική κυβέρνηση: η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής» αναφέρει χαρακτηριστικά το Spigel στο άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση και προσθέτει:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε την πρόβλεψη για ανάπτυξη της Ελλάδας για το 2017, από 2,7% σε 2,1%. Αυτό δικαιολογείται από την αβεβαιότητα των πιστωτών αναφορικά με το νέο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε. Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της αναμένει ότι θα πετύχει την αρχική πρόβλεψη της Κομισιόν.

«Έπειτα από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, μόλις πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές για το νέο πακέτο στήριξης και για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια. Τώρα ανακοινώνεται ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε τα τελευταία δύο τρίμηνα» σημειώνει το Spiegel χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη «πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση».

spiegel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ