ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ντόρμουντ: Δεν ήταν τρομοκρατικό το κίνητρο, λένε οι εισαγγελείς

Επίθεση Ντόρμουντ: Δεν ήταν τρομοκρατικό το κίνητρο, λένε οι εισαγγελείς
REUTERS/ Jean-Paul Pelissier

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας δεν βρήκε ενδείξεις ότι υπήρχε «τρομοκρατικό υπόβαθρο» στην επίθεση στο πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ντόρτμουντ τον περασμένο Απρίλιο.

«Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν μας έχουν δώσει στοιχεία ότι υπήρχε τρομοκρατικό υπόβαθρο στην επίθεση», ανέφεραν οι Γερμανοί εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους.

Οι τρεις πανομοιότυπες επιστολές, γραμμένες στα γερμανικά, που βρέθηκαν κοντά στο σημείο του συμβάντος στο Ντόρτμουντ είχαν οδηγήσει στην υπόθεση ότι στην επίθεση πιθανόν να υπήρχε ισλαμιστικό κίνητρο.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ακόμα ότι εκτιμούν πως τα κίνητρα του υπόπτου Sergei V., γερμανικής και ρωσικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη στις 21 Απριλίου για την επίθεση, ήταν καθαρά οικονομικά. Ο Sergei V., 28 χρονών, έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα ενώ το δωμάτιό του είχε θέα στο σημείο της επίθεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκρήξεις είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ