ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» στον Μπερλουσκόνι για τη μείωση της διατροφής στην πρώην σύζυγό του

«Όχι» στον Μπερλουσκόνι για τη μείωση της διατροφής στην πρώην σύζυγό του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CLAUDIO PERI

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας στράφηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζητώντας τη μείωση του ποσού που καταβάλλει στην εν διαστάσει  σύζυγό του Βερόνικα Λάριο, ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε.

Όπως αποφάνθηκαν οι ανώτατοι δικαστές «ο Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο» και η διαφορά των εισοδημάτων του, με εκείνα της πρώην συζύγου του «είναι ουσιαστική».

Ειδικότερα, βάσει των φορολογικών του δηλώσεων, ο μέσος όρος των ετήσιων εισοδημάτων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας υπολογίσθηκε στα 53 εκατομμύρια ευρώ, σε ότι αφορά την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2010.

7563048 copy

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DANILO SCHIAVELLA

Παράλληλα, τα μέλη του ιταλικού Αρείου Πάγου θεώρησαν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν διαθέτει βάση ο ισχυρισμός των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην Καβαλιέρε, ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής κρίσης, οι απολαβές του μειώθηκαν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν ότι το ποσό των δυό εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα, ίσχυσε μέχρι την έκδοση της απόφασης διαζυγίου, το 2015.

1674157

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/DANILO SCHIAVELLA

Σημειώνεται πως η Βερόνικα Λάριο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήραν επίσημα διαζύγιο πριν δυο χρόνια, και η διατροφή μειώθηκε στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Ο «μίστερ τιβί» έχει προσφύγει ζητώντας, να μειωθεί και το ποσό της νέας διατροφής, αλλά η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ