ΚΟΣΜΟΣ

Τις προσπάθειες του Μισέλ Σαπέν για τη «σωτηρία της Ελλάδας» εξήρε ο Μπρουνό Λεμέρ

Τις προσπάθειες του Μισέλ Σαπέν για τη «σωτηρία της Ελλάδας» εξήρε ο Μπρουνό Λεμέρ

Τις προσπάθειες του Μισέλ Σαπέν «για τη σωτηρία της Ελλάδας» εξήρε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας Μπρουνό Λεμέρ κατά τη σημερινή παραλαβής-παράδοσης στο υπουργείο του Μπερσί.

O Μπρουνό Λεμέρ εξήρε την άριστη σχέση που έχει με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά λίγο πριν την τελετή παραλαβής και τον οποίο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο, πριν μεταβούν μαζί στις Βρυξέλλες για το υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, ο νέος υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βάλει «όλη του την ενέργεια και τον ενθουσιασμό» για μια νέα ώθηση της ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης.

«Είναι καιρός να προικοδοτηθεί η ΕΕ και ιδιαίτερα η ευρωζώνη με τη δύναμη και την συνοχή που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των μεγάλων δυνάμεων, της Κίνας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ. Μια πιο ενωμένη Ευρώπη θα είναι πιο δυνατή και αυτό είναι το χρέος μας» υπογράμμισε.
Τόνισε την πεποίθησή του για τον πρωταρχικό ρόλο του Γάλλο-γερμανικού διώνυμου λέγοντας ότι « τίποτα μεγάλο δεν μπορεί να επιτευχθεί στην ΕΕ χωρίς μια σταθερή γαλλογερμανική φιλία».

Αναφορικά με την κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο με τον Β. Σόϊμπλε, δήλωσε ότι «θα συζητήσουν για την ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για μια νέα δυναμική και πραγματική ώθηση στην ολοκλήρωση της ευρωζώνης. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά μαζί ( με τον Σόϊμπλε)» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «τούτο προϋποθέτει ότι η Γαλλία θα πρέπει προσέξει τα οικονομικά της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους».

Ο Μπρουνό Λεμέρ έκλεισε λέγοντας: «σε μια οικογένεια δεν ξοδεύουμε περισσότερα από όσα κερδίζουμε, ελπίζω να ισχύσει το ίδιο για το γαλλικό έθνος, να παύσει να ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ