ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Παρθενική πτήση για το κινεζικό στρατιωτικό ελικόπτερο Ζ-19 Ε (pics)

Κίνα: Παρθενική πτήση για το κινεζικό στρατιωτικό ελικόπτερο Ζ-19 Ε (pics)
REUTERS

Την παρθενική πτήση του στο Χαρμπίν της βορειοανατολικής κινεζικής περιφέρειας Χεϊλονγκτζιάνγκ έκανε την Πέμπτη το κινεζικό στρατιωτικό ελικόπτερο Ζ-19 Ε.

Το ελικόπτερο έκανε ελιγμούς και πέταξε χαμηλά πάνω από το αεροδρόμιο για να δείξει τις δυνατότητές του. Το μοντέλο νέας γενιάς, που προορίζεται για εξαγωγές, κατασκευάστηκε από την Αεροναυπηγική Βιομηχανία του Χαρμπίν για να καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς στρατιωτικής αγοράς, σύμφωνα με ην κρατική εταιρεία AVIC (Aviation Industry Corporation of China).

Πρόκειται για το τελευταίου τύπου στρατιωτικό ελικόπτερο με καθίσματα κατά σειρές, ενώ είναι και το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο της Κίνας που προορίζεται για εξαγωγές. «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση του πεδίου μάχης και μία σειρά άλλων αποστολών σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον πεδίου μάχης τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα», δήλωσε στέλεχος της AVIC, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

china helicopter 2

Πηγή: Reuters

Με ένα μέγιστο βάρος 4.250 κιλών κατά την απογείωση, το Ζ-19 Ε είναι ένα ελαφρύ στρατιωτικό ελικόπτερο με προφανή πλεονεκτήματα στην ταχύτητα απογείωσης και πτήσης, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Προορίζεται κυρίως για επιθέσεις εναντίον τανκς, οπλισμένων οχημάτων, αμυντικών έργων και άλλων στόχων στο έδαφος. Μπορεί να προσφέρει άμεσα στήριξη πυρός σε επίγειες δυνάμεις, να επιτεθεί σε ελικόπτερα και άλλους χαμηλού ύψους στόχους, να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος και στο πλαίσιο ενός κονβόι ελικοπτέρων.

china helicopter 3

Πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ