Ερντογάν: Δεν θα άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μέχρι να ηρεμήσει πλήρως η κατάσταση στη χώρα.
«Δεν μπορούμε να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι να επανέλθει η ειρήνη και η ευημερία», είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία του σε επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ορισμένες περιοχές στη νοτιοανατολική και ανατολική Τουρκία, όπου δρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) είναι γεμάτες με όπλα. «Αυτή τη στιγμή τα βουνά στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά είναι γεμάτα με σπηλιές, έχουν φτιάξει υπόγειες πόλεις γεμάτες πυρομαχικά», είπε.
Αναφερόμενος στη συριακή κρίση, ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να πραγματοποιήσει και νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως ήταν η αποκαλούμενη "Ασπίδα του Ευφράτη".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν, στην περίπτωση που απειληθεί.

REUTERS/Joshua Roberts
Ο Ερντογάν είπε επίσης πως τόνισε στις ΗΠΑ ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος επειδή σε αυτήν τη στρατιωτική επιχείρηση μετέχει η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που από την Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.
ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ: Ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν: Διάλογος με σαφή μηνύματα και «κόκκινες γραμμές»
14:44
Στο ρανταρ της ΕΥΠ ο αξιωματικός που συνελήφθη για κατασκοπεία - Είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία
14:35
Οι Σαμουράι πέρα από τον θρύλο: Η αληθινή ιστορία πίσω από τα σπαθιά και την αφοσίωση
14:27
Αναστολή της απαγόρευσης του TikTok από την Αλβανία
14:14