ΚΟΣΜΟΣ

Άλλο ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στην Κορεατική χερσόνησο

Άλλο ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στην Κορεατική χερσόνησο
Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Ενισχύουν την παρουσία τους στην Κορεατική χερσόνησο οι ΗΠΑ, που στέλνουν στην περιοχή ακόμη ένα αεροπλανοφόρο. Όπως τόνισαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNNi το USS Ronald Reagan πλέει προς την κορεατική χερσόνησο, όπου ήδη βρίσκεται το USS Carl Vinson, με το οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη νέα επίδειξη δύναμης από τη Βόρεια Κορέα σε ότι αφορά το πυραυλικό της πρόγραμμα, καθώς εκτόξευσε έναν ακόμη πύραυλο μεσαίας-μακράς ακτίνας δράσης, που είχε ως στόχο την πιστοποίηση μεταφοράς «πυρηνικής κεφαλής μεγάλης ακτίνας δράσης».

Το USS Ronald Reagan απέπλευσε για την Κορεατική Χερσόνησο την Τρίτη, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης που γίνονταν σε αυτό.

Μόλις φθάσει στην περιοχή, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει μια σειρά από ασκήσεις, που κυρίως θα επικεντρωθούν στην ασφαλή και επιτυχή απονήωση και προσνήωση αεροσκαφών σε αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ενώ δεν διευκρινίζεται ο χρόνος παραμονή του στην Κορεατική χερσόνησο.

2017 05 16T070520Z 1051572481 RC1356B58B60 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES JAPAN USA


Πηγή: Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Το 1.092 ποδών αεροπλανοφόρο, έχει πλήρωμα 4.539 ατόμων, και είναι εξοπλισμένο με σχεδόν 60 αεροσκάφη, ενώ εκτιμάται ότι προσεχώς θα αντικαταστήσει στην περιοχή το USS Carl Vinson, το οποίο βρίσκεται στο σημείο εδώ και ένα μήνα, σε μια κίνηση «απάντηση» από αμερικανικής πλευράς στις προκλήσεις της Πιόνγκγιάνγκ, που έχει προειδοποιήσει ότι ετοιμάζεται για την έκτη της πυρηνική δοκιμή.

US Navy moves second aircraft carrier near North Korea, By Barbara Starr, Zachary Cohen and Brad Lendon, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ