ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Κίνα από τις υψηλές θερμοκρασίες

Συναγερμός στην Κίνα από τις υψηλές θερμοκρασίες
REUTERS/Eric Miller

Κίτρινο συναγερμό εξέδωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας καθώς η θερμοκρασία ενδέχεται να ανέβει αρκετά και να φτάσει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες βόρειες περιφέρειες της χώρας. Σημειώνεται ότι ο κίτρινος συναγερμός αντιστοιχεί στον χαμηλότερο βαθμό προειδοποίησης.

Το κύμα ζέστης, το οποίο επεκτάθηκε στις περιφέρειες του Βορρά με την εμφάνιση ιστορικά υψηλών θερμοκρασιών σε ορισμένες περιοχές τον Μάιο, θα συνεχίσει να «ψήνει» σήμερα τη Βόρεια και τη Βορειοανατολική Κίνα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Ορισμένες περιοχές στην αυτόνομη περιφέρεια της Έσω Μογγολίας αναμένεται να έχουν θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου και οι θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη των περιφερειών Λιαονίνγκ και Χεμπέι μπορεί να φθάσουν τους 39 βαθμούς, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Κέντρο, το οποίο σημείωσε ότι η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο, όπως αναφέρεται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τις επόμενες τρεις ημέρες, τα παραθαλάσσια μέρη στην αυτόνομη περιοχή Γκουανγκσί Ζουάνγκ και στις περιφέρειες Χαϊνάν και Γκουανγκντόνγκ θα πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ