ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Ιράν: Ο Ροχανί προηγείται σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα

Εκλογές Ιράν: Ο Ροχανί προηγείται σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα
REUTERS

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιράν, ο μετριοπαθής Χασάν Ροχανί προηγείται του συντηρητικού αντιπάλου του Εμπραχίμ Ραϊσί στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή.

"Σε σύνολο 25,9 εκατομμυρίων καταμετρημένων ψηφοδελτίων, ο πραγματιστής Ροχανί λαμβάνει 14,619 εκατομμύρια ψήφους και ο σκληροπυρηνικός συντηρητικός αντίπαλός του Ραϊσί 10,125 εκατομμύρια ψήφους", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Αλί Ασγάρ Αχμαντί σε παρέμβασή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Irib.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής πως πάνω από 40 εκατομμύρια ψηφοφόροι συμμετείχαν στις εκλογές, με την συμμετοχή να κυμαίνεται περίπου στο 70%.

“Υπάρχουν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια ψηφίσαντες σε σύνολο 56,4 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων”, τόνισε ο Αχμαντί και πρόσθεσε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

iran

Πηγή: Reuters

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας στις ιρανικές εκλογές έλαβε παράταση για δύο ώρες, καθώς στα εκλογικά κέντρα είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές.

iran oures

Πηγή: Reuters

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή και κανονικά θα έκλειναν στις 18:00 (16:30 ώρα Ελλάδας), προτού δοθεί η δίωρη παράταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ