ΚΟΣΜΟΣ

O Τραμπ κάλεσε τον αραβικό κόσμο να απομονώσει το Ιράν

O Τραμπ κάλεσε τον αραβικό κόσμο να απομονώσει το Ιράν
REUTERS/Jonathan Ernst

Στην πρώτη του ομιλία για θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από όλες τις χώρες «να απομονώσουν» το Ιράν και δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να ηγηθούν της μάχης κατά του εξτρεμισμού.

Απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο εκπροσώπων του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, ανάμεσά τους 37 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, που συγκεντρώθηκαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι αραβικές χώρες είναι εκείνες που υποφέρουν περισσότερο από τη «βία των φανατικών» και πως στην περιοχή τους συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή ενώ η ασφάλεια είναι συνώνυμο του χάους.

«Περιμένοντας από το ιρανικό καθεστώς να δείξει την βούληση να γίνει εταίρος στην ειρήνη, όλες οι χώρες που έχουν συναίσθηση της ευθύνης οφείλουν να εργασθούν από κοινού για να το απομονώσουν», είπε ο Τραμπ κατηγορώντας την Τεχεράνη για «υποδαύλιση του θρησκευτικού πολέμου και της τρομοκρατίας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να σταθούν στο πλευρό αυτών των ηγετών στον αγώνα κατά του εξτρεμισμού, αλλά και οι χώρες αυτές πρέπει να ηγηθούν, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ