Το Ιράν επικρίνει τον Τραμπ για τις συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για τις συμφωνίες για πωλήσεις όπλων που έκλεισε στην Σαουδική Αραβία έναντι εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα σχόλια του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών έγιναν λίγες ώρες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε Άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες να ενωθούν για να νικήσουν του «ισλαμιστές εξτρεμιστές», αφού ζήτησε την απομόνωση του Ιράν ως σπόνσορα της τρομοκρατίας μία ημέρα μετά την επανεκλογή του μεταρρυθμιστή Χασάν Ροχανί στην προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Το Ιράν -με φρέσκες πραγματικές εκλογές- δέχθηκε επίθεση από @POTUS (Τραμπ) σε αυτό το προπύργιο της δημοκρατίας και της μετριοπάθειας. Εξωτερική πολιτική ή απλώς το άρμεγμα του KSA (Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας) για $480Β;», έγραψε ο Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Iran—fresh from real elections—attacked by @POTUS in that bastion of democracy & moderation. Foreign Policy or simply milking KSA of $480B? pic.twitter.com/ahfvRxK3HV
— Javad Zarif (@JZarif) May 21, 2017
Σύγκρουση δύο τραμ στη Γερμανία: Περισσότεροι από 25 τραυματίες - Κρίσιμη η κατάσταση για τρεις
20:37
Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη Σλοβακία - Ξεπέρασε τους 42,2 βαθμούς Κελσίου
20:33
Φωτιές: Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες - Από Δευτέρα οι αιτήσεις για αποζημιώσεις πυρόπληκτων
20:22
Στενά του Ορμούζ: «Μπλόκο» σε πλοία των ΗΠΑ και του Ισραήλ εξετάζει το Ιράν
20:21