ΚΟΣΜΟΣ

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ πρέπει να σταματήσει να κωλυσιεργεί στο θέμα της Ελλάδας

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ πρέπει να σταματήσει να κωλυσιεργεί στο θέμα της Ελλάδας
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Leonhard Foeger

Να σταματήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κωλυσιεργεί στο θέμα της Ελλάδας, ζήτησε προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, οι «κωλυσιεργίες» κατά την άποψή του, «οφείλονται προφανώς σε πολιτικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους». Επιπλέον, επισήμανε ότι «είναι σαφής η θέση των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, αναδιάρθρωση του οποίου έγινε εδώ και πολύ καιρό».

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου από τις Βρυξέλλες, ο Σέλινγκ τόνισε ότι διαγραφή χρέους έγινε πριν από μερικά χρόνια, οι θεσμοί επιμένουν πως το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί κατά 100%, οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα και ακόμη πως το χρέος είναι βιώσιμο και επομένως θα μπορούσε να καταβληθεί η επόμενη δόση. Ο ίδιος σημείωσε ότι:

Το ΔΝΤ θεωρεί πως το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Εάν οι αριθμοί είναι τόσο άσχημοι, όσο τους υπολογίζει το ΔΝΤ, τότε το πρόγραμμα δεν έχει καμία λογική.

Κατά την άποψη του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών, τα πράγματα δεν θα ήταν δραματικά χωρίς το ΔΝΤ, ωστόσο αυτό θα αποτελούσε ένα λάθος σήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ