ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Το 81% εγκρίνει το έργο του Πούτιν όχι όμως και του Μεντβέντεφ

Ρωσία: Το 81% εγκρίνει το έργο του Πούτιν όχι όμως και του Μεντβέντεφ
REUTERS/Yuri Kochetkov

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών, που αγγίζει το 81% εγκρίνει το έργο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα, όχι όμως και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada-Centr, που παρουσιάζει το πρακτορείο Interfax, μόλις το 18% των πολιτών της Ρωσίας διαφωνεί με την στρατηγική που ακολουθεί ο Πούτιν αλλά και με τα έργα του. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η δυσαρέσκειά απέναντι στον Μεντβέντεφ, καθώς το 53% το θεωρεί αρνητικό το έργο του, σε σχέση με το 46% που θεωρεί ότι είναι θετικό.

Όσον αφορά συνολικά την κυβέρνηση και το έργα της, το 47% το βλέπει θετικά, (τον Μάρτιο το ποσοστό αυτό ήταν 43%) ενώ 52% των Ρώσων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι (τον Μάρτιο το ποσοστό ήταν 55%).

Σε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά, βρίσκονται οι εκτιμήσεις για το έργο της Κρατικής Δούμας (ρωσική κάτω βουλή) αφού μόνο το 41% θεωρεί θετικό το έργο της (τον Μάρτιο το ποσοστό αυτό ήταν 38%), ενώ το 58% το θεωρεί αρνητικό.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μέσα σε έναν μήνα, αυξήθηκε το ποσοστό των Ρώσων πολιτών που θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση, φθάνοντας στο 56% από το 51%. Αντίθετη άποψη έχει το 28% των Ρώσων, ενώ το 16% δυσκολεύτηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ