ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν

Πέθανε ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν
YouTube/Wikipedia

Ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν και μεγάλος σκηνοθέτης του θεάτρου Αλεξάντρ Μπουρντόνσκι, πέθανε σε ηλικία 75 ετών στη Μόσχα.

Ο Μπουρντόνσκι εργαζόταν ως σκηνοθέτης στο Θέατρο του Στρατού, από το 1972. Πατέρας του ήταν ο Βασίλι Στάλιν και μητέρα του η Γκαλίνα Μπουρντόνσκαγια. Μετά τον χωρισμό των γονιών του και συγκεκριμένα το 1954, ο Αλεξάντρ πήρε το επίθετο της μητέρας του.

Οι σχέσεις της οικογένειάς του με τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης δεν ήταν καλές. Ο ίδιος σε μια από τις συνεντεύξεις του, είχε δηλώσει ότι είχε δει από μακριά τον παππού που στέκονταν στο βήμα σε μια από τις παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία και από κοντά, μόνο μια φορά: στην κηδεία του, το 1953.

Εκπρόσωπος του Θεάτρου του Στρατού, όπως μεταδίδει το The Moscow Times, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αλεξάντρ σημειώνοντας πως ο ίδιος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και είχε εισαχθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο.

Ήταν ένα από τα 12 επίσημα εγγόνια του Ιωσήφ Στάλιν και είχε αφιερώσει πάνω από 40 χρόνια της ζωής του στο θέατρο και την τέχνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ