ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ και Γιούνκερ υποδέχθηκαν τον Τραμπ στις Βρυξέλλες (pics)

Τουσκ και Γιούνκερ υποδέχθηκαν τον Τραμπ στις Βρυξέλλες (pics)
REUTERS/Francois Lenoir

Τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την πρώτη του συνάντηση με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν.

Τον Τραμπ, που έφτασε το βράδυ της Τετάρτης, στις Βρυξέλλες, υποδέχθηκε ο Τουσκ σε κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο έχουν υψωθεί αμερικανικές σημαίες δίπλα σε αυτή της ΕΕ και τις σημαίες των 28 χωρών μελών της Ένωσης.

TOYSK 2

(REUTERS/Francois Lenoir)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, συναντάται με την ευρωπαϊκή ηγεσία λίγο πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Οι Βρυξέλλες είναι ο τέταρτος σταθμός της πρώτης διεθνούς περιοδείας του από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η συνάντηση του με τους Ευρωπαίους, αναμένεται να διαρκέσει «περίπου μία ώρα», επεσήμανε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για τα θέματα που θα συζητηθούν. Εκτίμησε, όμως, ότι το διεθνές εμπόριο και η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης.

Αργότερα στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Έχω σκοπό να πείσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η ευρωατλαντική συμμαχία σημαίνει ότι ο ελεύθερος κόσμος συνεργάζεται για να εμποδίσει μια μετα-δυτική παγκόσμια τάξη», επεσήμανε την Τετάρτη ο Τουσκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ