ΚΟΣΜΟΣ

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν προκαλούν ξανά

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν προκαλούν ξανά
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Στο αδίκημα της αντιποίησης αρχής υπέπεσαν ξανά μέλη της συνοδείας του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα,όπως συνέβη και πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μέλη της συνοδείας Ερντογάν, άρχισαν παρανόμως να ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο κομμάτι της Avenue Louise, μπροστά από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι της συνοδείας του Ερντογάν επιχείρησαν να εκτρέψουν πεζούς από την είσοδο στο ξενοδοχείο και να τους κατευθύνουν να βαδίσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά και να ελέγχουν τους εισερχόμενους.

Η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των ξένων επισήμων, επενέβη για να συνετίσει τους Τούρκους συνοδούς του Ερντογάν.

Όπως και το 2015, έτσι και τώρα οι Τούρκοι συνοδοί δεν υπάκουσαν στη βελγική αστυνομία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει χρήση βίας. Δεν επιβεβαιώνεται ακόμη αν τελικώς κάποια μέλη της συνοδείας Ερντογάν προσήχθησαν από τις βελγικές αρχές, σε λίγη ώρα όμως η τάξη αποκαταστάθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ